I denna ljuva sommartid

Min systerdotter Vendela lyckades fånga blixten när hon var i en stuga i Teuger. Så vackert!
När jag och mina syskon bodde hemma i Älvsbyn och åskan gick så gick vi ofta ut på bron (altan) för att njuta av skådespelet. Det är väldigt vackert och mäktigt.
Har försökt att överföra det på mina barn att åska är en njutfull upplevelse, ett skådespel. Tror jag lyckats ganska bra med det. Dock skall man inte vara dumdristig och utmana.
Just nu är sommaren helt enormt vacker! Blommor i alla dess former och dofter.
När den långa vintern är här är det skönt att kunna plocka fram minnesbilder innan man går ut och skottar snö...
Vi håller på med både det ena och andra som jag inte "haft tid" att skriva om. Igår var det middag hos Per´s lillebror Magnus och en mängd andra människor. Vi stod för efterrätten och som huvudrätt var det lax, räkor och tonfisk. Så himmelskt gott!
Lite tävlingar blev det också där Per stod som vinnare! Vinsten, en påse med hjortron.
Jag tycker lekar är kul när man får röra på benen litegrann.
 
Häromdan var vi på en "loppis" när ett mycket gammalt hus skulle rivas. Ingen har bott där på 40 år så det var lite dammigt men vi plockade ihop några grejer och lämnade ett skambud.
Kom hem med lite kuriosa, en ganska ny gräsklippare, grävde upp några rosa rosenbuskar och en vit klätterros. 
 
Har också varit ut och äta med min syster Cathrine och hennes Rikard. De har varit på semester neråt landet i 9 dagar och hunnit med besök hos Lars Lerin´s utställning, Gekås i Ullared och andra roligheter. Varhelst de stannat har de tagit ett bad för att svalka av sig. Många bad blir det...