Kryssning i Medelhavet

För 2 veckor sen åkte vi till Barcelona med goda vänner för en kryssning i Medelhavet med färjan Enchantment of the Sea tillhörande Royal Carribean.
Lämnade bilen på långtidsparkering på flygplatsen i Luleå, fungerar fint.
Allt flöt på och vi startade resandet vid 5 på morgonen med flyg till först Stockholm och senare Barcelona. Kl 17 var vi inchekade på färjan och hade erhållit våra rum. Bra flyt.
Här syns en annan båt som låg i hamn samtidigt som oss, aningen större .
Första dagen lärde vi känna kolossen och inspekterade alla våningarna (10) med massor av aktiviteter.
Det var en sk. kryssningsdag utan ilandstigning men nästa dag skulle vi till Nice men det fick ändras till Marseille pga. blåsigt väder och stora vågor så de små båtarna (tenderbåtar med plats för 100 personer åt gången) inte kunde transportera oss in till land.
Utflykt i Marseille med massor att se och göra.
Här är centrum på båten som sträcker sig 3 våningar upp. På denna bilden var det utlärning av olika danser. Ett digert program varje dag som roade många, även oss.
I Cannes tog vi HopOnHopOffbussen för att bekanta oss med stan. Fotade vid röda mattan till huset där Cannesfestivalen sker varje år.
Det var här som skådespelerskan Grace Kelly första gången träffade prins Rainer och sen var den historien igång, gifte sig 1 år efteråt.
Hennes filmkarriär tog slut och hon födde barnen Albert (nu kung i Monaco), Caroline och Stephanie.
Minns att jag hade prinsessan Caroline som klippdocka när jag var liten.
För övrgt har jag nästan tagit i Richard Gere....
I Genova besökte vi bl a det stora akvariet och åt en pizza som hette Cannibale!
Tog bussen till Pisa och tog den obligatoriska bilden som alla gör. Varmt och många försäljare!
På kvällarna erbjöds det som vanligt god mat i restaurangerna och olika teman gällade klädsel. Denna kvällen gällde glitter och glamor så jag tog min glitterkofta. Fotografen valde vit skjorta (som du kan se). Våra vänner utnyttjade Casinot på kvällarna och vi var där ett par kvällar också.
Uppe på de 2 soldäcken kunde man alltid njuta av utsikten som antingen var det stora vida havet eller land beroende på var vi var.
Efter Pisa blev det båtfärd till Livorno där vi åkte linbana upp på ett berg med vidunderlig utsikt över byarna.
Så småningom var vi framme i Rom som var slutdestinationen och imponerades stort av resebolaget som delade in gästernas utcheckning utefter vilken tid de sklulle flyga hem eller åka tåg. Vi tillhörde grupp 1 eftersom vårt flyg gick redan kl 11.
Hemresan gick perfekt och vid 19tiden klev vi in genom dörren hemmavid.
1 Ingela Wenander:

skriven

Vilken trevlig kryssning!

Kommentera här: